میلگرد صادراتی نیشابور برای درک دقیق این پدیده، لازم است عوامل متعدد زوال پیوند را از هم جدا کنیم. بنابراین، نویسندگان بر روی اینترلاک، که یک عامل غالب در اجزای باند، بدون ترک خوردگی در این تحقیق است، تمرکز کردند.
هدف از این مطالعه ارزیابی تأثیر تغییر شرایط اینترلاک بر مکانیسم باربری و عملکرد پیوند تیرهای RC از طریق آزمایش و تحلیل اجزای محدود (FE) است.
پس از انجام آزمایش های بارگذاری بر روی تیرها با شرایط اینترلاک متفاوت، آنها توسط مدل FE که شکل میلگرد را با استفاده از عناصر جامد به طور دقیق بازتولید می کند، تجزیه و تحلیل می شوند.
این مدل FE مش بسیار ریز را اعمال کرد که در آن سنگدانه های مرگبار و درشت به صورت جداگانه مدل شدند. این مدلها با تجزیه و تحلیل بازتولید آزمایشهای تیر و آزمایشهای بیرونکشی میلگرد از بتن تأیید شدند.
سپس، مطالعات موردی تحلیلی شبیهسازی تغییر شکل غیریکنواخت یا جزئی در مقاطع عرضی و جهت محوری انجام شد.
به منظور تایید اثر اینترلاک بر عملکرد باند تیر RC، آزمایش بارگذاری استاتیکی انجام شد. ناحیه اینترلاک نمونه ها روی مقادیر 0، 50، و 100 درصد تنظیم شد.
جدول 1 فهرستی را برای نمونه های شش تیر RC نشان می دهد. در این آزمایش، نویسندگان بر روی اثرات اینترلاک بر مکانیسم حمل بار در اجزای باند تمرکز کردند.
برای این منظور، ناحیه اینترلاک کنترل شد، اگرچه چسبندگی شیمیایی و مقاومت اصطکاک در همه موارد دست نخورده باقی ماند.
نمونه با 50% سطح در هم تنیدگی فاقد بتن پوششی در دهانه بارگذاری بود و بتن تنها با نیمه سطح بالایی میلگردهای اصلی در تماس بود و نیمه پایینی آن نمایان بود. نمونه با سطح قفل 0% از یک میله PC گرد استفاده کرد.
دو سری از نمونه ها، سری ST با رکاب و سری PL بدون رکاب، برای تیرهایی با سه ناحیه در هم قفل متفاوت تنظیم شدند. هندسه و آرایش میلگردهای نمونه ها در شکل 1 نشان داده شده است.
برای میلگردهای اصلی نمونه ها، از میلگردهای رزوه ای با استحکام بالا در موارد 100% و 50% سطح اینترلاک استفاده شده است و از میلگرد گرد صاف PC در موارد استفاده شده است.