تابلو حکاکی سنگ در سنگ سخت مطالعه و قدمت سفال در زمان شاه اسماعیل و شاه طهماسب دشوار است زیرا قطعات کمی وجود دارد که تاریخ ساخت آنها را ذکر کرده باشد. ظروف چینی توسط نخبگان جمع آوری شد و از تولیدات محلی با ارزش تر بود.
شاه عباس اول بخش بزرگی از مجموعه سلطنتی را به زیارتگاه های اردبیل و مشهد اهدا کرد و سالنی را در اردبیل برای نمایش قطعات در طاقچه ها بازسازی کرد . ، کوباچی، کرمان (چاپ تک رنگ) و مشهد . سفال شیشه ایبا استفاده از تکنیکی متفاوت از تولید قبلی و معمولاً قطعات کوچک در رنگ مسی تیره روی زمینه آبی تیره احیا شد.
برخلاف سایر محصولات، اینها از اشکال و تزئینات سنتی خاورمیانه استفاده می کردند تا از تزئینات چینی.
حکاکیهای سنگ سخت ایرانی ، که زمانی تصور میشد که بیشتر مربوط به قرنهای 15 و 16 باشد، تصور میشود که دوره وسیعتری را در بر گرفته است. یشم از دوره ایلخانی ارزش فزاینده ای پیدا کرد .
علاوه بر لیوان های شراب، یک سری کوزه با شکم گرد تولید شد که روی پایه ای حلقه ای شکل و با گردنی پهن و کوتاه نصب شده بودند.
دو مورد از اینها (یکی با یشم سیاه که با طلا منبت کاری شده است، دیگری با یشم سفید) نام اسماعیل اول حکاکی شده است. دسته به شکل اژدها است که خیانت به نفوذ چین است، اما این نوع کوزه در واقع این کار را انجام می دهد.
مستقیماً از دوره قبل می آیند: نمونه اولیه آن کوزه Uluğ Bek است. همچنین تیغه ها و دسته های چاقوی یشم را می شناسیم که اغلب با نخ طلا منبت کاری شده و حکاکی شده اند.
این سنگ سخت همچنین برای ساخت جواهراتی که روی اشیای فلزی منبت کاری شده بودند، مانند بطری بزرگ روی که با طلا، یاقوت و فیروزهای که به دوران سلطنت اسماعیل تعلق داشت و در موزه کاخ توپکاپی در استانبول نگهداری میشد، استفاده میشد .